Samenwerkingspartners

  

Womboo® de makkelijkste babydrager!

Als je een van deze momenten herkent…

  • Je komt handen tekort tijdens de drukke ochtendspits
  • Je baby gaat huilen uitgerekend als je gaat koken
  • Je hebt pijn in je rug en armen van het constant wiegen
  • Je hebt het gevoel nergens aan toe te komen
  • Je baby heeft reflux en dit wordt maar niet minder

…dan biedt het Womboo® buidelshirt de oplossing voor jou en je baby!

Womboo® is namelijk het enige veilig gecertificeerde buidelshirt in Europa dat je aan kan doen als een gewoon T-shirt. Daar hoef je ook niet over na te denken. Daarom doe je het Womboo® buidelshirt wél altijd aan als het nodig is. Met Womboo® draag je je baby veilig en ergonomisch bij je en kom je nooit meer handen tekort.

Te bestellen op womboo.nl

Tijdens de kraamweek kan je van de medewerkers van Kidz Kraamzorg een shirt krijgen om te passen en tevens de code om met 20% korting te bestellen!

Voor de regio Waterland werken wij samen met Marjan Mühren van Borstvoeding Waterland

Waarvoor kun je bij Marjan terecht?:

  • Adviezen met betrekking tot de borstvoeding en problemen die je ervaart tijdens de kraamtijd of gewoon wanneer je vragen hebt voor de echte specialist;
  • Voor onze klanten in de regio Waterland die de verloskundige zorg bij Verloskundigenpraktijk Waterland-Oost hebben, vergoedt Kidz Kraamzorg de kosten van de borstvoeding cursus bij Marjan;
  • Er is een breed assortiment borstkolven aanwezig welke je kan uitproberen middels een kolfconsult;
  • In de webshop van  vind je alles m.b.t. de aanschaf van een kolf en andere hulpmiddelen voor de borstvoeding.

Kijk op borstvoedingwaterland.nl  voor meer informatie

Borstvoeding Purmerend

Voor de regio Purmerend en de (aanstaande)gezinnen die de verloskundige zorg bij Verloskundigenpraktijk Groei of Zuxx afnemen werken wij samen met Wendy Musch van Borstvoeding Purmerend.

Heb je een lactatiekundige nodig in de kraamtijd, dan overlegt de kraamverzorgende met Wendy en plant samen met jou een consult in.

Voor onze klanten die bij Verloskundigenpraktijk Groei de verloskundige zorg afnemen, vergoedt Kidz Kraamzorg de kosten van de borstvoeding cursus bij Wendy.

Kijk op borstvoedingpurmerend.nl voor meer informatie

Ik help ouders met jonge kinderen van 0 tot 4 jaar met het oplossen van hun slaapproblemen.

‘One size fits all’ komt niet in mijn woordenboek voor. Ik leer eerst jou en je kindje kennen. Om je vervolgens concrete adviezen en tips te geven waar jij mee aan de slag kan om jullie specifieke slaapuitdagingen op te lossen. Op een manier die bij jou én jouw kindje past.

Want alleen op die manier werkt het echt, en is het waar dat:

Elk kind kan slapen!

Hanneke Vermoolen, Slaapcoach https://www.hannekevermoolen.nl/

Geboortehart is een Integrale Geboortezorg Organisatie binnen Waterland en West-Friesland. Bij ons zijn veel verloskundigenpraktijken, echopraktijken, kraamzorgorganisaties en het Dijklander Ziekenhuis (Centrum voor geboortezorg en Centrum voor kinderwens) aangesloten. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg voor (aanstaande) moeder en kind. Omdat wij intensief met elkaar samenwerken leveren wij betere zorg voor jullie als nieuw gezin.

Voor Kidz Kraamzorg betekent dit dat wij privileges hebben binnen het Dijklander ziekenhuis, zo mogen onze stagiaires allemaal tijdens de opleiding 2 dagen meelopen op de afdeling om bevalling te zien, te ervaren hoe de zorg verleend wordt op de kraamafdeling en krijgen een rondleiding zodat ze alle spullen feilloos weten te vinden. Tijdens de bevalling zijn wij vaak aanwezig, wij maken na de bevalling de kamer weer schoon en vullen alles netjes bij zodat de kamer weer klaar staat voor een volgende bevalling. Ook wanneer jullie baby opgenomen wordt komen wij kraamzorg verlenen in het ziekenhuis. Wij participeren in werkgroepen en blijven zo op de hoogte van alle recente ontwikkelingen op het gebied van de zorgverlening binnen het Dijklander Ziekenhuis. Kortom, een prachtige samenwerking!

Mediplus, https://www.mediplus.nl/lenen/ouder-kind

Hulpmiddelen nodig voor je kraamtijd? Om Arbo technisch te kunnen werken adviseren wij hulpmiddelen voor je kraamtijd, zo zijn onze medewerkers verzekerd van een veilige en goede werkomgeving. Veel voorkomend zijn de bedklossen, de ondersteek, de rugsteun en een douchekrukje. Tijdens de intake vertellen wij u er meer over. Deze artikelen worden gratis beschikbaar gesteld door uw zorgverzekeraar. Tevens worden ze kosteloos bezorgd en opgehaald. De afhandeling / declaratie bij uw verzekeraar wordt geregeld

Schok en Pomp medische trainingen, https://schokenpomp.nl/live-webinar/

Een ongelukje zit in een klein hoekje, hoe goed je ook oplet. Vooral in en rond het huis. Een pleister plakken lukt vaak wel. Maar stel dat je kind zich heeft verbrand aan een kop hete thee, uit bed valt of zich verslikt in een hapje van een boterham? Weet jij wat te doen?

Van alle kinderen wordt de eerste hulp het meest bezocht door jonge kinderen. In deze 1,5 uur durende webinar vertelt een kinderarts in opleiding wat je kunt doen bij de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen, en kun je al je vragen kwijt. Na afloop krijg je toegang tot de e-learning en kun je alle behandelde onderwerpen nog een keer op je eigen tempo doornemen.

Waar gaan we het over hebben?

Je leert wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen bij kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Dit zijn:

1. Valpartijen

De meest voorkomende oorzaak van een bezoek aan het ziekenhuis. Bijvoorbeeld kinderen die van de trap, een commode, een stoel of een speeltoestel vallen.

2. Brandwonden

Een groot risico bij jonge kinderen. Vaak omdat ze de gevaren niet kennen. Verbranding ontstaat vaak door hete vloeistoffen zoals (kraan)water, koffie, thee of soep. Maar ook door een heet voorwerp of vlammen.

3. Vergiftiging

Jonge kinderen zijn geneigd om alles in hun mond te stoppen. Dit kan leiden tot vergiftiging. Wat als ze medicijnen aanzien voor snoepjes, een slokje schoonmaakmiddel nemen of een hapje nemen van een paddenstoel in het bos?

4. Verstikking en verslikking

Doordat de mondmotoriek nog niet optimaal werkt, hebben jonge kinderen een hoger risico om zich te verslikken. Bij verstikking wordt de luchtpijp afgesloten. Dit komt niet altijd door voedsel, ook kleine voorwerpen kunnen de oorzaak zijn.

5. Beknelling

Beknelling komt vaak voor bij jonge kinderen. Denk aan vingers tussen de deur in huis of bijvoorbeeld de auto.

6. Hoge koorts en koortsstuipen

Ieder kind heeft weleens koorts, maar wat doe je bij hoge koorts en hoe herken en handel je bij een koortsstuip?

7. Ernstige allergische reactie

Hoe merk je dat je kind een allergische reactie vertoont, en wat moet je dan doen?

Online kunnen we niet in de praktijk oefenen met reanimeren, AED, stabiele zijligging of verstikking/verslikking. Uiteraard kunnen we deze handelingen wel laten zien. Na het volgen van dit webinar en het doornemen van de e-learning is er ook de mogelijkheid om een praktijktraining EHBO bij Baby’s en Kinderen te volgen bij Schok & Pomp.

Voor wie is de webinar geschikt?

De live webinar is een eerste kennismaking met eerste hulp voor iedereen met (klein)kinderen van 0 tot en met 3 jaar en is eenvoudig vanuit huis te volgen. De webinar is 24 uur na de uitzending terug te kijken.

Door wie wordt de webinar gegeven?

Charlotte Smulders – Arts aan het specialiseren voor kinderarts, met onder andere interesse voor acute kindergeneeskunde. Vanuit die interesse train ik met veel plezier anderen in de opvang van acuut zieke kinderen.

Nanne Ahsmann – Arts-assistent, al 3 jaar werkzaam op zowel de Spoedeisende Hulp als allerlei verschillende disciplines van de kindergeneeskunde.

Aanmelden en kosten

De kosten voor het webinar bedragen €15,- inclusief toegang tot de e-learning.

Klik hier om je aan te melden:

https://schokenpomp.webinargeek.com/meest-voorkomende-ongevallen-bij-0-3-jarigen?cst=kidzkraamzorg

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar training@schokenpomp.nl

© Copyright 2015 Kidz Kraamzorg | Alle Rechten Voorbehouden. | Ontworpen door SKYE DESIGNS