Kunstvoeding

Kunstvoeding vs. flesvoeding 

Kunstvoeding is de voeding voor je baby op basis van koemelkpoeder. Om je meer te vertellen over kunstvoeding, is het belangrijk eerst een groot misverstand uit de wereld te helpen: kunstvoeding is niet hetzelfde als flesvoeding. Maar wat is kunstvoeding en flesvoeding dan wel? 

Kunstvoeding is kunstmatige zuigelingenvoeding – een goed alternatief voor vrouwen die geen borstvoeding kunnen of willen geven. In de volksmond wordt kunstvoeding vaak flesvoeding genoemd. Dit is niet onjuist, want alle voeding die via de fles wordt gegeven is in principe flesvoeding. Het houdt echter wel in, dat ook borstvoeding flesvoeding kan zijn; afgekolfde melk via de fles geven is ook een vorm van flesvoeding.

Nu het verschil tussen kunstvoeding en flesvoeding duidelijk is, zullen we verder ingaan op wat kunstvoeding geven precies inhoudt, wat er allemaal bij komt kijken en wat Kidz Kraamzorg hierin voor jou kan betekenen.

Kunstvoeding geven

Sinds de komst van kunstvoeding hebben ouders een extra keuze in het voeden van hun pasgeboren baby. Dit kan nog wel eens tot onzekerheid en stress leiden bij de pas bevallen moeder. Hoewel er veel voordelen zitten aan het geven van borstvoeding – de melk heeft altijd de juiste samenstelling en is altijd op de juiste temperatuur – kan het zijn dat borstvoeding geven om medische of persoonlijke redenen niet mogelijk is. 

Kunstvoeding geven is dan een goed alternatief. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om te doen waar jij je zelf goed bij voelt. Een blije mama is een blije baby. Ook bij het geven van kunstvoeding is een goede begeleiding cruciaal. Bij Kidz Kraamzorg helpen we jou om met het geven van kunstvoeding dezelfde resultaten te bereiken als bij borstvoeding, onder andere door het stimuleren van persoonlijke aandacht en lichaamscontact.

Wanneer je kiest voor borstvoeding

Wil jij niets liever dan borstvoeding geven en hulp bij de begeleiding hiervan? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over borstvoeding geven, waarin we alles vertellen over borstvoeding geven en hoe wij jou daarin helpen en begeleiden tijdens je kraamweek. 

Zorg bij kunstvoeding

Begeleiding bij kunstvoeding geven

Kersverse ouders worden volledig in het diepe gegooid: wij zijn er om jullie te helpen de juiste rust te vinden zo kort na de bevalling. De eerste acht dagen na de bevalling staat een van onze kraamverzorgenden jullie iedere dag bij. De gezondheid van moeder en baby staat deze dagen voorop. Voeding is hierbij natuurlijk een van de belangrijkste pijlers – in dit geval kunstvoeding.

Wat Kidz Kraamzorg voor jou kan betekenen

De kraamverzorgende van Kidz Kraamzorg leert jullie alles wat er te weten valt over kunstvoeding en begeleidt en adviseert jullie tijdens het gehele proces. Er komt veel op je af en de meeste vaders en moeders hebben dan ook een hoop vragen. Hoeveel kunstvoeding heeft mijn baby nodig? Wat is de beste kunstvoeding? Welk flesje kies ik; hoe maak ik deze klaar?

Zorgen voor de juiste en optimale begeleiding bij het geven van kunstvoeding en dus flesvoeding, is een van de belangrijkste taken van Kidz Kraamzorg. Wij voorzien je van een duidelijk schema over kunstvoeding en geven je instructies hoe je deze verantwoord klaarmaakt. Ook vertellen we je gedurende de eerste kraamweek alles over wat er komt kijken bij het geven van flesvoeding, zoals het schoonhouden van de flessen en de spenen, hoe je de fles het beste vasthoudt, hoe om te gaan met de onoverkomelijke stuwing. Kortom: alles wat jij en je baby nodig hebben, komt aan bod.

Ons doel is om jullie als kersverse ouders zo goed mogelijk bij te staan, zodat jullie vol vertrouwen als gezin de toekomst tegemoet gaan.

Voordelen van kunstvoeding geven

Twijfel je of je wel kunstvoeding moet geven of zit je erover in dat kunstvoeding geven niet voldoet? Wees dan gerust: kunstvoeding is een prima alternatief voor borstvoeding. De samenstelling van de poedermelk zorgt ervoor dat ook jouw kindje krijgt wat hij of zij nodig heeft. Ook weet je altijd precies hoeveel je baby drinkt en kan je partner de kleine wat vaker voeden, waardoor jij als moeder meer tijd hebt om uit te rusten en zo sneller kunt bijkomen van de bevalling.

Waarom Kidz Kraamzorg?

Wil jij de beste begeleiding bij het geven van kunstvoeding tijdens jouw kraamweek? Kies dan voor Kidz Kraamzorg. Bij Kidz Kraamzorg zijn we gespecialiseerd in begeleiding geven bij flesvoeding in de eerste cruciale dagen en zorgen we er samen voor dat de eerste dagen van je kraamweek zo voorspoedig mogelijk verlopen.

Wat je nog meer kunt verwachten van ons:

  • Persoonlijke kraamzorg afgestemd op jullie wensen
  • Altijd een intake aan huis
  • 1 kraamverzorgende voor de gehele kraamweek
  • Zorgzaam voor het hele gezin
  • Opstart bij thuiskomst uit het ziekenhuis altijd mogelijk (indien gewenst)

Persoonlijke aanpak Kidz Kraamzorg

Niet alleen in de kraamweek staan wij voor je klaar, maar ook tijdens je zwangerschap en erna mag je altijd contact met ons opnemen voor vragen. Ons doel is om jullie zelfverzekerd en goed uitgerust achter te laten, zodat jullie optimaal kunnen genieten van jullie nieuwe gezinnetje.

Kidz Kraamzorg – Ons team

Ben je enthousiast geworden en wil je graag weten wie jou kan bijstaan tijdens je kraamweek?
Neem dan eens een kijkje bij Ons team; wij stellen ons graag aan je voor!

Direct contact opnemen kan natuurlijk ook, via ons handige online aanmeldingsformulier of via 06-22 77 13 35. 

Hopelijk tot snel! 

© Copyright 2015 Kidz Kraamzorg | Alle Rechten Voorbehouden. | Ontworpen door SKYE DESIGNS