Borstvoeding - Kidz Kraamzorg

Borstvoeding

Borstvoeding geven 

Borstvoeding bevordert het contact tussen moeder en kind. Een goede begeleiding bij het geven van borstvoeding kan jou helpen de juiste rust te vinden waardoor het proces soepeler en gemakkelijker verloopt. In de eerste acht dagen na de bevalling staat een van onze kraamverzorgenden jullie kersverse gezin iedere dag bij. De gezondheid van moeder en baby staat deze dagen voorop. Voeding is hierbij natuurlijk een van de belangrijkste speerpunten – in dit geval borstvoeding. 

Begeleiding bij borstvoeding geven

Borstvoeding geven is iets puurs en bijzonders en het is de meest geschikte voeding voor elke baby; de melk heeft altijd de juiste samenstelling en is altijd op de juiste temperatuur. Rust en geduld zijn heel belangrijk tijdens het borstvoedingsproces… en een goede begeleiding! Wanneer er extra hulp nodig is om de borstvoeding goed op gang te brengen, heeft Kidz Kraamzorg een professionele kolf in huis om je verder te helpen, zodat je de gekolfde moedermelk als flesvoeding aan de baby kan geven wanneer het aanleggen nog extra aandacht nodig heeft.

Borstvoeding geven biedt extra weerstand voor je baby en beschermt je kind actief tegen luchtweginfecties, allergieën, eczeem, oorontstekingen. Het heeft op langere termijn nog meer voordelen. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en suikerziekte.  

Ook voor jezelf heeft borstvoeding geven veel voordelen.  Zodra de baby aan de borst gaat kan de baarmoeder beter samentrekken waardoor je minder last zult hebben van bloedverlies. De baarmoeder zal ook sneller terug zijn op de oorspronkelijke positie. Je bent eerder terug op je oude gewicht. Uit onderzoek blijkt ook dat langdurig borstvoeding geven de kans verkleint op aandoeningen als borstkanker, botontkalking en reumatische artritis.

Wanneer je kiest voor kunstvoeding. 

Kies je voor het geven van kunstvoeding? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over kunstvoeding, waarin we alle voor- en nadelen van kunstvoeding geven uitleggen. 

Wat Kidz Kraamzorg voor jou kan betekenen 

De kraamverzorgende van Kidz Kraamzorg leert jullie alles over de ins en outs van borstvoeding geven en begeleidt en adviseert jullie bij het gehele proces. Je leert je baby goed aan de borst te leggen, je borstvoeding op gang te brengen, hoe je kan kolven en de moedermelk het beste kunt bewaren en opwarmen, en we voorzien je van een handig borstvoedingsschema, inclusief instructies. Daarbij informeren we je over handige moedermelkbewaarzakjes, een borstvoedingskussen of tepelhoedjes. 

Ons doel is om jullie als kersverse ouders zo goed mogelijk bij te staan, zodat jullie vol vertrouwen als gezin de toekomst tegemoet gaan.

Zorg voor borstvoeding 

Zorg voor borstvoeding bij Kidz Kraamzorg

Zorgen voor de juiste en optimale begeleiding bij borstvoeding geven, is een van de belangrijkste taken van Kidz Kraamzorg. Al onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold door een lactatiekundige zodat we hierin het beste kunnen voorzien. 

Kidz Kraamzorg is ook Borstvoeding-gecertificeerd.

5 standaarden Baby Friendly

Kidz Kraamzorg hanteert de vijf standaarden over borstvoeding die zijn opgesteld door Baby Friendly. Deze regels luiden als volgt:

Voor moeder en kind 

Standaard 1: beleid, scholing, prenatale voorlichting en ketenzorg
Een gecertificeerde organisatie heeft in beleid vastgelegd dat extra aandacht wordt gegeven aan voeding voor een baby in de eerste twee jaar. Medewerkers zijn geschoold zodat ze ouders goed kunnen begeleiden bij het voeden van hun baby en kind tot twee jaar. De organisatie leeft de WHO-code na. Om hier zicht op te houden, stelt zij een WHO Code verantwoordelijke aan. Ouders krijgen van de organisatie reclamevrije informatie over de bevalling en het voeden van de baby, zodat zij op grond van neutrale en feitelijke informatie kunnen kiezen hoe zij willen bevallen en hoe zij hun kind willen voeden. De gecertificeerde organisatie zorgt voor een goede overdracht naar andere zorgverleners en verwijst naar moeder- of babygroepen.

Standaard 2: goede start
De baby mag in een gecertificeerde organisatie direct na de geboorte bloot op de huid van de moeder liggen. Dit huidcontact duurt minstens een uur. Ondertussen laat de zorgverlener zien wanneer de baby aan een voeding toe is. Als ouders willen, krijgen zij hulp bij de eerste voeding.

Standaard 3: informatie en praktijk van het voeden
Ouders krijgen van de gecertificeerde organisatie uitleg over wat de baby nodig heeft, zoals informatie over voeding op verzoek en over het dichtbij houden van de baby. De organisatie leert ouders hoe zij de baby kunnen aanleggen of de melk kunnen afkolven, zodat de borstvoeding kan worden voortgezet als moeder en baby gescheiden zijn. Wanneer ouders kiezen voor het voeden met de fles, leert de organisatie hun hoe zij dat het beste kunnen doen. Ook krijgen ouders informatie over de normale groei en ontwikkeling van de baby.

Standaard 4: bijvoeding en voeding voor het oudere kind
Ouders krijgen informatie over medisch geïndiceerde bijvoeding en het starten met vaste voeding zodat zij geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Standaard 5: hechting en zeggenschap
Ouders krijgen hulp en informatie bij het opbouwen van een goede band met hun baby, tijdens de zwangerschap en daarna. Daarnaast zorgt de organisatie ervoor dat ouders op een dusdanige manier geïnformeerd zijn over de verzorging en behandeling van hun kind, dat zij op basis daarvan beslissingen kunnen nemen.

Waarom Kidz Kraamzorg? 

Wil jij de beste begeleiding bij het geven van borstvoeding tijdens jouw kraamweek? Kies dan voor Kidz Kraamzorg. Bij Kidz Kraamzorg zijn we gespecialiseerd in begeleiding geven bij borstvoeding in de eerste cruciale dagen en zorgen we er samen voor dat de eerste dagen van je kraamweek zo voorspoedig mogelijk verlopen.

Wat je nog meer kunt verwachten van ons: 

  • Persoonlijke kraamzorg afgestemd op jullie wensen
  • Altijd een intake aan huis
  • 1 kraamverzorgende voor de gehele kraamweek
  • Zorgzaam voor het hele gezin
  • Opstart bij thuiskomst uit het ziekenhuis altijd mogelijk (indien gewenst)

Persoonlijke aanpak Kidz Kraamzorg 

Niet alleen in de kraamweek staan wij voor je klaar, maar ook tijdens je zwangerschap en na afloop mag je altijd contact met ons opnemen voor vragen. Ons doel is om jullie zelfverzekerd en goed uitgerust achter te laten, zodat jullie optimaal kunnen genieten van jullie kleine wondertje. 

Kidz Kraamzorg – Ons team 

Ben je enthousiast geworden en wil je graag weten wie jou kan bijstaan tijdens je kraamweek?
Neem dan eens een kijkje bij Ons team; wij stellen ons graag aan je voor!

Direct contact opnemen kan natuurlijk ook, via ons handige online aanmeldingsformulier of via 06-22 77 13 35. 

Hopelijk tot snel! 

Meer informatie

logo_w

1403909233

Borstvoeding is natuurlijk maar gaat niet altijd vanzelf. De vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) is er voor moeders die graag borstvoeding willen geven maar hier vragen over hebben, informatie over zoeken of een steuntje in de rug nodig hebben.
Ook geven we informatie aan andere geïnteresseerden zoals partners, familie of zorgverleners. Alle contactpersonen zijn moeders die zelf borstvoeding hebben gegeven en daarnaast door de VBN zijn opgeleid.

http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/

Borstvoeding is natuurlijk maar gaat niet altijd vanzelf. De vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) is er voor moeders die graag borstvoeding willen geven maar hier vragen over hebben, informatie over zoeken of een steuntje in de rug nodig hebben.
Ook geven we informatie aan andere geïnteresseerden zoals partners, familie of zorgverleners. Alle contactpersonen zijn moeders die zelf borstvoeding hebben gegeven en daarnaast door de VBN zijn opgeleid.

http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/

Verder kan je voor vragen over de borstvoeding ook terecht bij:

  • Borstvoeding Waterland
  • Mama café Waterland
  • FB pagina Borstvoeding Waterland en omstreken
  • FB pagina La Leche League